Recent Nieuws

database

Timo Kielich pakt opnieuw Belgische driekleur op BK MTB, topdag voor IKO-Beobank

Jul 21, 2019

Het was een topdag voor onze ploeg op het BK MTB in Houffalize. Timo Kielich verlengde zijn Belgische titel en . ploegmaat Niels Dervaeux werd knap tweede. Bij de dames junioren pakte Kiona Crabbé het zilver. Ryan Cortjens reed bij de junioren dan weer naar plaats vier.

Er stond vanmiddag geen maat op Timo Kielich. Hij nam de kopstart, maar de andere beloften pakten zijn wiel. In de openingsronde kwam er een elitegroepje samen. “Die reden allemaal heel sterk”, legt Kielich uit. “Het was op de lange stukken bergop dat ik het verschil kon maken. Ik begon dan aan een solo, maar het loodzware parcours en de warmte maakte het niet makkelijk. Ik ben dus enorm blij dat ik deze titel hier op zak kan steken.”

Dit was wel een doel voor mij, dus dat maakt het extra speciaal. Ik vind het mountainbiken echt leuk. Ik wil net zoals Mathieu van der Poel de combinatie tussen het veld en de MTB maken en ga dit in de toekomst zeker blijven doen. Het is in ieder geval geweldig dat ik in die twee disciplines de nationale titel kon pakken dit jaar.”

Zijn ploegmaat Niels Derveaux (gastrenner in de zomer) eindigde knap tweede. “Ik had niet verwacht dat ik nu al zo goed in vorm zou zijn. Ik heb net een zware Ronde van Luik achter de rug, dus het was even kijken hoe het hier zou uitdraaien. Deze zilveren medaille komt misschien wat onverwacht, maar ik ben er heel blij mee.”

Crabbé zilver, Cortjens vierde

Eerder op de dag won Kiona Crabbé het zilver bij de dames junioren. Ze reed een prachtige wedstrijd. Bovendien was het BK pas haar vijfde MTB-wedstrijd. “Ik ben dan ook heel tevreden met dit resultaat”, legt Crabbé uit. “Gisteren viel ik nog zwaar en moest ik genaaid worden in het ziekenhuis. Het was dus even afwachten hoe het vandaag zou verlopen, maar ik heb weinig last ondervonden en zo kon ik alles geven en deze medaille winnen.”

Ryan Cortjens werd bij de junioren knap vierde. Hij kende een paar keer pech en kon daarom niet voluit strijden voor het podium. “Ik ben tevreden met mijn vierde plaats. Er zat misschien een podium in, maar ik startte wat te snel en blies me op. Ik kreeg dan ook nog eens materiaalpech en de hitte maakte het me extra lastig. Ik voel wel dat de vorm goed zit, dus ik kan alleen maar tevreden zijn vandaag."

Foto - Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image