Recent Nieuws

database

Sanne Cant lijkt klaar voor BK-week: “Al twijfel ik wel door het weer”

Jun 24, 2019

Wereldkampioene veldrijden Sanne Cant lijkt klaar voor de Belgische kampioenschappen deze week. Zondag werd ze in de Polderprijs van Kieldrecht tiende. De wedstrijd draaide er uit op een spurt met een beperkte groep die gewonnen werd door Lotte Kopecky.

Sanne koerste in Kieldrecht erg attractief. Halfweg wedstrijd koos ze het hazenpad. Na goed twee ronden alleen kreeg ze het gezelschap van Kaat Hannes en collega-veldrijdster Ellen Van Loy. Nog een ronde later kwamen ook Lotte Kopecky en Kelly Druyts aansluiten. Het groepje van vijf kreeg in de slotronde uiteindelijk nog wat extra gezelschap en ze zouden finaal met 11 sprinten voor de zege. Sanne werd tiende.

“Met dat resultaat ben ik best tevreden”, blikte Sanne terug. “Ondanks ik echt niet hou van dit warme weer, verteerde ik de wedstrijd best goed.” Een goede generale repetitie dus voor de Belgische kampioenschappen deze week.

Donderdag komt Sanne immers aan de start van het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Middelkerke, zondag staat de wegrit op het programma in Gent. “Het Belgisch kampioenschap tijdrijden wordt afwachten”, blikt ze vooruit. “Het is bedoeld als test om te zien hoe ver ik geraak in zo’n tijdrit.”

Zondag liggen de verwachtingen uiteraard anders. Vorig jaar greep Sanne nog brons op het BK in Binche. “Al zal het warme weer ook weer een factor gaan spelen. Het is altijd de vraag hoeveel impact het zal hebben op mijn lichaam, gezien ik er niet echt tegen kan.”

“Maar goed, als alles goed gaat hoop ik toch enigszins mijn stempel te kunnen drukken op de wedstrijd. Ik hoop mee te doen in de finale en wie weet zit er dan wel iets moois in. Die derde plaats van vorig jaar evenaren zal een lastige klus worden, maar op een BK kan uiteraard alles.”

Kiona Crabbé wordt vijfde in UCI MTB-wedstrijd van Spaarnwoude

Kiona Crabbé werkte in het Nederlandse Spaarnwoude de 3 Nations Cup-wedstrijd af. Meteen haar eerste UCI-mountainbikewedstrijd. Kiona werd uiteindelijk vijfde op een technische en pittige omloop met de nodige hoogtemeters.

Knappe ereplaats voor Aaron Dockx in Tielt-Winge

Bij de nieuwelingen reed Aaron Dockx in de klimkoers van Tielt-Winge naar een knappe vijfde plaats. Een trio met daarbij de latere winnaar reed uiteindelijk weg, Aaron finishte samen met een kompaan een dikke halve minuut later op plaats vijf. Ook Damon Bellon kwam in actie in Tielt-Winge, hij werd 32ste. Ook Jarne Ceulemans kwam in actie, hij reed zondag in Binderveld en werd daar vijftiende in de massasprint.

Foto – Paul Hinninck

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image