Recent Nieuws

database

Junioren komen hélemaal op kruissnelheid

Jun 17, 2019

Het zomerprogramma loopt op volle toeren, en onze junioren geraken stilaan maar zeker op volle kruissnelheid. Vorige week wonnen we alvast het ploegenklassement in de befaamde Alpenklassieker en ook afgelopen weekend stonden Ryan Cortjens en Wout met z’n tweeën in de top vijf.

Classique des Alpes: Drie renners in top vijf en winst in het ploegenklassement

Vorige week zaterdag (8 juni) stond in Frankrijk traditiegetrouw de Classique des Alpes op het programma. Een prestigieuze internationale juniorenwedstrijd met vijf stevige kuitenbijters. IKO-Beobank kwam in actie onder vorm van een mixed team met Ryan Cortjens, Wout Vertvoort, Tieme Herrygers (WAC), Thijs van Looveren (WAC), Lars Boven, Loe van Belle en de Colombiaanse gastrenner Jhon Alonso.

Onze junioren deden het uitstekend en kleurden de wedstrijd volop. Met Lars Boven (2e), Jhon Alonso (3e) en Ryan Cortjens (4e) had IKO-Beobank maar liefst drie (3!) renners in de top vijf. Ook Wout Vervoort deed het uitstekend, hij werd twintigste. De sterke prestaties van onze junioren leverden ook winst op in het ploegenklassement. Thijs van Looveren werd 26ste, Tieme Herrygers 43ste en Loe van Belle 45ste.

Ryan en Wout presteren sterk in Kester

Afgelopen zaterdag waren Ryan en Wout dan weer aan de slag in het Vlaams-Brabantse Kester. Al na de openingsronde reed een kwartet weg: drie Nederlanders en Wout Vervoort. De verstandhouding bij de vier voorin was uitstekend, en in het peloton zorgde Ryan voor het nodige afstoppingwerk.

Het viertal bleef uiteindelijk ook weg. In de spurt kon Wout beslag leggen op de derde plaats. Ryan won uiteindelijk nog de spurt van het peloton en werd vijfde. Andermaal een sterke prestatie dus.

Ook anderen doen het goed

Niet enkel onze junioren doen het goed. Zo won Kiona Crabbé vorige week nog de Flanders Series MTB-wedstrijd in Dessel. Ook onze nieuwelingen laten degelijke resultaten optekenen: Jarne Ceulemans werd zondag in Bierbeek knap zesde, de wedstrijd eindigde er op een massaspurt. Vorige week werd Aaron Dockx ook al derde in Borsbeek en won hij bovendien het tussensprint-klassement. In de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden reden Jarne (7e) en Aaron (8e) zich ook al knap in de kijker.

Foto: Elise Chauveau / DirectVelo

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image