Recent Nieuws

database

Net geen EK-podium voor Cant, junioren spelen weinig rol van betekenis

Nov 04, 2018

Een Europees kampioenschap om snel te vergeten? Misschien iets te straf. Hoe dan ook werd het EK in Rosmalen in tegenstelling tot de voorbije jaren geen al te groot succes. Wereldkampioene Sanne Cant reed nochtans een dijk van een wedstrijd maar moest in extremis vrede nemen met de meest ondankbare plaats… vierde. Bij de junioren geen uitschieters: Wout Vervoort werd negende, Ryan Cortjens tiende.

Door het wegvallen van wereldkampioen Ben Tulett (die door knieproblemen zaterdag besloot om forfait te geven voor het EK) waren bij de junioren de ogen gericht op Ryan Cortjens en Wout Vervoort. Onze twee heren reden beiden een degelijke wedstrijd maar kwamen niet verder dan een verre ereplaats. Wout werd negende, Ryan werd tiende. Voor beide niet het gehoopte resultaat en een aardige portie teleurstelling.

Dan maar alle hoop op wereldkampioene Sanne Cant. Cant verdedigde in Rosmalen haar Europese titel. De Lilse maakte zowat de hele wedstrijd deel uit van de kopgroep en streed tot in de laatste meters voor een medaille. Uiteindelijk werd het een vierde stek. Cant was achteraf ontgoocheld.

“Het was een erg tactische wedstrijd op een snel parcours. Het was voortdurend wringen voor elke positie, en dat ligt mij niet. Toen Worst wegreed vond ik niet dat het aan mij was om de achtervolging te leiden. Maar ook Vos en Betsema kregen de kloof niet dicht.”

“Ik vind het uiteraard jammer dat ik de Europese trui moet afgeven, maar dat is nu eenmaal het leven. Ik had niet de superdag waar ik vooraf op gehoopt had. Ik heb natuurlijk de regenboogtrui nog. Die is zelf nog wat mooier”, klonk het in de reactie bij Sanne Cant achteraf.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image