Recent Nieuws

database

Cant zesde op Koppenberg, pech nekt Belmans

Nov 01, 2018

Sanne Cant is zesde geworden in de Koppenbergcross. Bij de junioren domineerde Lennert Belmans de hele wedstrijd, maar in de slotronde werd hij genekt door pech. Een enorme ontgoocheling want hierdoor werd hij vierde en miste hij het podium.

De wedstrijd bij de dames werd van bij de start hard gemaakt. Alice Maria Arzuffi en Annemarie Worst schoten er als een pijl vandoor. Cant zat op dat moment te ver en kon niet meespringen. Niemand kon het gat op de dames van steylaerts-777.be dichtrijden, behalve Kim Van De Steene. Met drie vochten ze voor de overwinning en het was Van De Steene die ermee ging lopen. Cant streed in de achtergrond voor wat ze waard was en werd zesde.

Pech bij junioren

Bij de junioren domineerde onze ploeg de wedstrijd van bij de start. Lennert Belmans en Ben Tulett reden met twee weg en ze leken het onder elkaar te gaan uitmaken wie er met de overwinning ging lopen. Maar dan verliet wereldkampioen Ben Tulett de wedstrijd met knieproblemen. Belmans ging solo verder en leek op weg naar een prachtige overwinning. Tot hij in de laatste ronde pech kende. Hij moest wisselen van fiets en zakte terug naar plaats vier.

“Dit is een enorme ontgoocheling voor hem”, klinkt het in zijn entourage. “Hij kreeg kettingproblemen en moest wisselen van fiets. Daardoor verloor hij snel plaatsen en was de veer gebroken. Een overwinning als eerstejaars op de Koppenberg was prachtig geweest, maar mocht niet zijn. Op naar de volgende wedstrijd nu!”

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image