Recent Nieuws

database

Cortjens knap tweede bij de junioren, Sanne Cant rijdt naar zesde plaats

Okt 28, 2018

Sanne Cant is zesde geworden in de Telenet Superprestige veldrit in Ruddervoorde. Bij de junioren snelde Ryan Cortjens naar de tweede plaats. “Ik ben blij dat ik eindelijk eens zonder pech kon koersen."

Van bij de start ontplofte de wedstrijd bij de dames. Wereldkampioene Sanne Cant miste haar start een beetje en moest al vroeg in de achtervolging gaan op een groepje van vier. Half wedstrijd was ze terug vooraan te vinden, maar toen besloot Marianne Vos om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Ze versnelde en alleen Annemarie Worst kon even volgen. Cant moest passen, maar hield de twee in het vizier.

“Ik had het gevoel dat we er nog naartoe konden rijden”, zegt Cant. “Maar de dames in mijn groepje wilden alleen maar voor de derde plaats koersen. Ik heb me volledig leeg gereden om terug naar Vos en Worst toe te rijden en daar heb ik mijn derde plaats verspeeld. Maar ja ik rij om te winnen, niet om derde te worden.”

Cortjens knap tweede

Bij de junioren werd Ryan Cortjens knap tweede. “Witse Meeussen reed eigenlijk een beetje onverwacht weg in de eerste ronde. Ik zat wat ver en kon er niet meteen achteraan gaan. Maar het werd ook snel duidelijk dat Meeussen een hele sterke dag had”, zegt Cortjens. Achter hem kwamen ze met ongeveer 7 man samen. De wind maakte het vrij zwaar om alleen weg te rijden. Daarom wachtte Cortjens tot de laatste ronde om zijn versnelling te plaatsen. “Echt weg geraakte ik niet, het werd dus sprinten voor de tweede plaats. Ronhaar kwam nog sterk opzetten, maar ik wist het nog nipt te houden. Ik ben tevreden. Ik kan met een goed gevoel naar het EK vertrekken.” Nog bij de junioren reed Lennert Belmans naar de vijfde plek. Wout Vervoort eindigde zevende.

Foto – photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image