Recent Nieuws

database

Nieuwelingen domineren in Neerpelt, Ryan derde bij junioren

Okt 27, 2018

In het Limburgse Neerpelt stond de eerste wedstrijd in het kader van de Soudal Classics op het programma. Bij de nieuwelingen een dubbele zege voor IKO-Beobank: Aaron Dockx bij de eerstejaars, Mathis Avondts bij de tweedejaars. En ook bij de junioren stond er met Ryan Cortjens een man op het podium.

Bij de eerstejaarsnieuwelingen reed een sterke Aaron Dockx naar zijn tiende zege van het seizoen. Dockx moest in Neerpelt wel afrekenen met Frank Aaron Ragilo, de beer uit Estland. Dat lukte uiteindelijk in de slotronde.

“In de eerste ronde verloor ik wat terrein nadat ik van fiets moest willen. Uiteindelijk kon ik hem in de finale weer bijbenen. Toen we samenkwamen ben ik er alleen vandoor gegaan zodat ik solo kon finishen. Het gaat deed seizoen erg goed, dat verbaast mij wel wat. Hopelijk blijft dit lang duren.”

Bij de tweedejaarsnieuwelingen was de zege voor Mathis Avondts. Ook hij kreeg de overwinning niet in de schoot geworpen. Met een trio doken ze de slotronde in, maar in de spurt toonde Avondts zich de sterkste.
“Net voor het ingaan van de slotronde kwam ik ten val waardoor de rest weer kon aansluiten. Maar in de spurt winnen is ook mooi. Dit geeft een mentale boost natuurlijk na al die tweede plaatsen van de voorbije weken.


Ryan Cortjens komt van ver terug maar geraakt toch nog op het podium

Bij de junioren liep het al mis van in de start. Een probleem van Wout Vervoort sloeg ook onze andere mannen naar achteren. Even later kwam Cortjens ten val, en kreeg hij ook nog eens met pech af te rekenen.

Toch reed hij andermaal een sterke inhaalrace. En meer nog, in de finale keerde hij zelfs nog terug tot op plek drie. “Gemengde gevoelens”, reageerde hij achteraf. “De pech mag echt wel gaan stoppen nu. Al heb ik hier vandaag wel de bevestiging gekregen dat het goed zit met de conditie.”

Iets verder finishten Wout Vervoort als zesde, Lennert Meulemans werd zevende. Ook Nando De Rijck kwam in actie, hij eindigde als veertiende in de Peltse speeltuin.

Foto – Photopress.be

Onze partners.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image